balyi gyorgyi

Balyi Györgyi (ELMŰ-ÉMÁSZ): Óbudai Egyetemen villamosmérnökként végeztem, és kerültem 2011-ben az ELMŰ-höz, azzal a céllal, hogy létrehozzam az akkor induló tervezési üzemet. Nagyfeszültségű távvezetékeket terveztem előtte, itt viszont a kis és középfeszültségű tervezést kellett felépítenem, ami számomra elég nagy kihívás volt, nem csak mert előtte nem ezen a feszültségszinten dolgoztam, hanem innen már emberi oldalt is nézni kellett, nem csak a műszaki részt. Minden újításban az elejétől kezdve részt vettünk, így kerültünk be az e töltök, a napelem, az okos oszlop tervezésekbe is. Az, hogy nem értünk hozzá, vagy nem tudjuk megcsinálni, fel sem merült bennem, és mindenkit erre ösztönzök. Ez a céges része.
Technika: Én gyerekkorom óta inkább fiús lány voltam, nem babáztam, engem a szét és összeszerelés érdekelt, és a természettudományok. Órákat voltam képes már óvodásként nézni természettudományi sorozatokat, vagy ismeretterjesztő filmeket.
Nem is volt kérdéses számomra, hogy ilyen irányban fogom az életemet irányítani, természetesen a másik fontos dolog, a sport mellett, ami a mai napig meghatározó elem az életemben.